« Tid, arv & miljö

Hur du når dina målsättningar i livet

I dag så lever vi alla i en värld som är föränderlig och de krav som ställs på oss, de ökar hela tiden. Sedan är ju alla människor unika så det kan finnas många sätt att lyckas här i livet. Men det sägs att det finns vissa beprövade framgångsrecept som kan användas, som andra använt och lyckats med., 

Vad krävs för att bli framgångsrik?

Först och främst så är det så att du själv är ansvarig för ditt liv. Det går inte att ha som norm att  beskylla sina egna tillkortakommanden på alla andra utom sig själv. Dock är det vanligt att det sker. Men, du är den som kan göra något åt ditt eget liv och ta dig framåt. 

Det liv som du lever idag ett resultat av alla de medvetna och omedvetna val som du gjort hittills i livet. Att själv välja inflytande över sitt liv genom att planera, lägga upp målsättningar och även successivt genomföra dessa är något som alla människor borde lära sig så tidigt som möjligt i livet.

Ett annat sätt att nå dina mål är att lära av dina misstag och att aldrig ge upp. Många gör just det, att då de inte gått som man tänkt, ja då kastar man det åt sidan och ger upp på att klara av det. Men misstag är något man får ta och kommer alltid då man vill lära sig något nytt. 

De mest framgångsrika människorna är troligen de som är mest benägna att pröva sig fram och följaktligen även de som kommer att göra flest misstag i sina liv. Men det gemensamma för dessa är att de inte låter dessa misstag hindra dem från att fortsätta försöka.

Genom misstag kan du bli både starkare och visare med tiden!

Nå framgång

Ett sätt för att nå framgång och nå de mål du sätter upp är att fokusera på dina intressen. Om du redan är bra på något och även älskar att göra något som hobby, ta det till nästa nivå och kanske tjäna pengar på det?

Grejen med pengar är ju att de kommer inte göra dig lycklig, men de skapar en frihet som är svår att nå utan dem. 

Nå framgång även genom att se över vem du faktiskt umgås med. Det gäller att umgås med rätt personer. Om du märker att du umgås med personer som inte innerst inne vill dig väl och är missunnsamma borde du på allvar fundera på om det lönar sig att umgås med dessa. Det finns ingen plikt att umgås med människor som du känt i hela ditt liv om de inte är bra för dig.

Gå emot strömmen

Detta innebär att du ska lära dig konsten att ifrågasätta det samhälle vi lever i. Alla uppfinningar har börjat från enskilda människors tankar. Även när det gäller investeringar är det ett känt faktum att de personer som går sin egen väg har de största förutsättningarna för att lyckas. Bli inte för bekväm och gör inte som alla andra bara för att de gör det. Gör det på ditt eget sätt! Våga lita på din egen magkänsla!

Dock är det bra att se till att du vet med dig att vara ödmjuk i varje situation. Det oavsett om du upplever framgång eller nederlag. 

Ett känt citat av Bruce Lee är "Be happy, but never satisfied". Det citatet sammanfattar en hel del om vad livet handlar om. Man bör alltså vara glad för det man har, men samtidigt sträva efter utveckling. 

10 Nov 2020